imi cer scuze daca fotografiile nu sunt chiar reusite...ma straduiesc...

vineri, 29 octombrie 2010

CARNATI,TOBA SI ALTELE....

Vin cu etapele de preparare pe parcurs...dupa cum evolueaza...
Slanina ,oasele,muschii,toate au fost sarate bine,bine si puse in beci pentru vreo 10 zile(tata le-a mai intors din cand in cand)


Cat am pregatit compozitia pentru carnati,afara a fiert oala cu organe pentru caltabosi si toba-noi spunem chisca,nu caltabos...

Capul(fara creier),ceva carnita,sorici,inima,plamani,ficat,splina,foi de dafin,sare,piper boabe...toate au fiert pana s-a desprins carnea de pe oase...
Parte din ele au mers la toba,cu usturoi mult,tocate fasii mai mari si amestecate cu putina zeama in care au fiert organele,Aceasta compozitie am bagat-o intr-un stomac pe care l-am cusut....
Acu toba e la presat...voi reveni si cu poze de final...
Caltabosii i-am facut din bucati de organe,slanina fiarta,carnita fiarta.toate date prin masina,,orez care a fost fiert in zeama de la organe,ceapa calita,sare,piper macinat si nucsoara...
Asa arata compozitia inainte de a umple intestinele
Intestinele au stat jumatate de zi in apa cu otet,ceapa,foi de dafin si alte mirodenii
Inainte se curatau acasa intestinele...noi am cumparat...Si stomacul tot din comert...

 Asa arata chisca dupa ce a fost oparita putin si s-a racit...
A facut tata si leber...


Din ficat,mai mult,putina carne,putina ceapa calita,tot date prin masina ,pesmet,cateva oua,sare,piper si nucsoara...

Asa erau dupa umplere...

Despre carnati voi mai povesti maine...




12 comentarii:

  1. da'nu vrei tu sa ma inviti la asa o bunatate colesterolica si interzisa,cred eu la varsta mea ?!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mor aici uitandu-ma cu atentie la poze !!!! esti o criminala !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. wow cum arata!!! Esti neinduratoare cu noi, bietii cititori!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aoleo ce dezmat! Si chisca arata tare bine si mi-ai facut pofta. Sa aveti un Craciun fericit ca bucate alese aveti deja. :) Si cand ai timp poate povestesti mai mult despre chisca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Era de asteptat ca dupa taierea porcului sa treci la "confectionat"de bunaciuni.............ce pofta mi-ai facut de niste carnati...........mmm.............o bunatate toate cele pregatite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy draga,daca-mi trimiti pe mail adresa ta,pe cuvant ca-ti trimit de Craciun niste interzise...asa...de-o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Kadia,Medi,lasati ca o veni el si Craciunul cu bunatati...

    RăspundețiȘtergere
  8. Monu,ce sa-ti spun despre chisca?Organele fierte se dau prin masina de tocat,se adauga orezul fiert in zeama de la organe,ceapa calita si tocata tot pe masina,sare,piper,nucsoara si cam atat.Se umplu intestinele,se leaga la capat,se fierb in apa sarata putin,pana se albesc...se scot si se lasa sa se raceasca...Noua ne place sa o prajim putin langa niste jumeri si sa o mancam cu mamaliguta...

    RăspundețiȘtergere
  9. de multi am nu am mancat pomana porcului .Parca ziceai ceva de intalnire ?...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-ar face placere sa ne vedem draga Pansy...dar din cate stiu,tu esti in capitala,eu sunt in Suceava...totusi...nu se stie niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  11. ai taiat porcul!!abia astept sa-l pregatesc si eu ca de taiat mi se rupe sufletul,ce mila mi de el cum tiuie,am sa postez si eu ce bunatati fac,mi-ai facut pofta,as manca niste jumere,carnati,caldabosi,te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Doinitza,nici eu n-am asistat la acel moment...dar ce sa-i faci...asta e rolul porcului...cel putin la noi...si toate-s asa de bune,mai ales ca-s facute acasa...

    RăspundețiȘtergere