imi cer scuze daca fotografiile nu sunt chiar reusite...ma straduiesc...

marți, 8 iunie 2010

AMANDINE



  • Reteta o am de la MIMI.suna cam asa:blat:6 oua


  • 200g zahar


  • 30ml. apa


  • 30 ml ulei


  • 20 g cacao


  • 8 linguri faina


  • ouale se separa,albusurile se bat spuma,se adauga treptat apa si zaharul,galbenusurile frecate cu ulei se incorporeaza in bezea,apoi faina amestecata cu cacao.se coace la foc mic,in cuptorul preincalzit.

  • SIROP:400ml apa

  • 200g zahar

  • 2 plicuri capucino

  • CREMA:3 galbenusuri

  • 150g zahar pudra

  • 1 pach. margarina

  • 3 linguri cacao

  • Margarina partial topita se mixeaza bine,se adauga zaharul(pudra,de preferat),galbenusurile si cacaoa

  • Siropul se da in fiert

  • Blatul se taie in doua,se insiropeaza,se umple cu crema si se da la rece

  • Dupa ce s-a racit bine,se taie la marimea dorita(eu le-am taiat mai mari),se orneaza(eu am ornat cu glazura la plic si cu bombonele)

  • MIMI,au fost pe placul tuturor!MULTUMESC!

5 comentarii:

  1. Prajitura mea preferata!
    Cred ca o incerc intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa o incerci,Mircea,a fost minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Geta, nu-ti gasesc adresa de mail. Eu sunt impricinata care trebuie sa-ti trimita cadou la concursul Yafei, am nevoie de asresa ta pentru asta.:)))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga LAURA,ti-am lasat adresa mea si la postarea "lista de cumparaturi" si la"haideti la o poveste"

    RăspundețiȘtergere
  5. MULTUMESC PENTRU INVITATIE!Ma bucur ca prezint interes!

    RăspundețiȘtergere