imi cer scuze daca fotografiile nu sunt chiar reusite...ma straduiesc...

luni, 21 iunie 2010

MUSCHIULET DE PORC CU TZATZIKI

N-am ajuns inca in GRECIA,dar sosul asta l-am tot vazut peste tot...Aveam un muschiulet micut de porc si m-am gandit eu ca merge cu un sos rece...Am condimentat carnita cu sare,piper si putin rozmarin.Pe urma am pus-o la sfarait in tigaia cu putin ulei,cat sa prinda crusta..
Pentru sos,am dat pe razatoarea mica vreo trei castraveciori pe care i-am curatat(cred ca era mai aspectuos daca ii lasam asa...),am ras si cativa catei de usturoi,ar fi trebuit sa pun iaurt,dar eu am ales varianta mai putin light:smantana-grasa-de la tara!Am adaugat sare,piper,si am ansamblat toata minunea asta...Mi-a placut ...restul de sos l-am mancat cu paine neagra si atat!


9 comentarii:

  1. Buuuuun!!!Arata bine carnita si pare sa fie tare gustoasa.... sunt sigura ca si sosul(castraveti murati sau cruzi???)...tare m-ai ispitit,asa ca fur reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. JUDY,castraveti prospeti...muschiul a fost tare fraged...sa ma anunti de ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oau cum arata imi lasa gura apa,eu am facut acest sos cu iaurt o minunatie intr-adevar

    RăspundețiȘtergere
  4. Geta,

    Muschiuletul,m-a facut sa salivez.
    Prezentarea e perfecta.
    Cand fac tzatziki,eu las castravetii rasi si amestecati cu sare,cateva ore sa-si lase zeama.
    apoi ii storc si ii amestec cu restul ingredientelor.Atunci iese mai cremos.
    Dar nu conteaza,cremos,"sosos",tot bun e :)
    Yumii ce pofta mi-ai facut..

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga LIA,cand trebuie sa prestez la viteza,mai sar peste etape,dar data viitoare am sa incerc sa fac sosul ca la carte(cred ca tot cu smantana adevarata),ca tare mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador tzaziki,iar carnita asta preparata asa trebuie sa fie foarte gustoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Geta draga mi-ai facut o pofta, mi-am adus aminte ca am mancat undeva insa tzaziki era pus la sfarsit deasupra carnii si era ceafa. E o bunatate! O seara frumoasa, pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Amalia,am descoperit ca si mie imi place tare....Yafa draga,pentru mine nu a mai contat carnea...vedeta a fost sosul...dar as incerca si cu ceafa-imi place tare ceafa!o saptamana minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere